Gemeente

Wij zijn een relatief kleine gemeente met 111leden (75 belijdende- en 38 doopleden). De gemeente is geinstitueerd op 23 mei 1880. De eerste ouderlingen van de gemeente waren; J. Brink, M. Dijkstra en K. de Wit. De diakenen waren; M. Graanstra en A. Wijma.

Ondanks dat het maar een kleine gemeente is, is er in Kornhorn van alles te doen. Zo hebben we een bijbelkring (gemengd), een vrouwenvereniging en twee jeugdverenigingen. De catechisaties worden gecombineerd gegeven met de gemeente in Marum, met wie wij ook onze predikant (Ds. A.Bas) delen. Hiernaast worden er elk jaar ook allerlei activiteiten georganiseerd door onder andere de activiteiten commissie. Zo zijn er auto puzzeltochten, barbecues en ouderenmiddagen.

Wat onderwijs betreft is er een Gereformeerde basischool in Grootegast (+/- 4 kilometer). Sinds 1 maart 1998 maakt deze school uit van de vereniging voor Gereformeerd Primair onderwijs "De Overdracht". Er is nu een scholenvereniging met 10 afdelingen, waarvan onze basisschool "Johannes Bogerman" er één van is. Voor het voortgezet onderwijs wordt veelal het Gomarus College in Drachten, Zuidhorn of Groningen bezocht.

Mocht u belangstelling hebben voor een woning in Kornhorn of omgeving dan willen wij u graag verder helpen. Voor eventuele informatie of vragen kunt u mailen naar info@gkv-kornhorn.nl

X
Loading