Gemeentereisje - 30 juni 2012

We zijn vanmorgen met elkaar begonnen in de kerk van Kornhorn. Daarna zijn we vertrokken richting Surhuisterveen. Ons reisdoel was vandaag: de museumboerderij van Ot en Sien. We werden welkom geheten door Johanna en al gauw stond er een kop koffie voor onze neus met Fries oranjekoek. Na een 2e kop koffie en een verhaal over het ontstaan van het museum mochten we zelf ronddwalen in het museum. Opnieuw waren we erg onder de indruk van de tekenkunst van Cornelis Jetses. Er was veel te zien in het museum en er werden ook veel herinneringen opgehaald en oudhollandse spelletjes werden beoefend. Wist u dat er een Marummer is die kan limbo-dansen op stelten?? Maar ook hoepelen was een vak apart, die hoepels gaan soms helemaal hun eigen weg.....
Rond kwart over 12 stond er een uitgebreide warme maaltijd voor ons klaar en daarna was het tijd voor de rit met de huifkar. Omdat er een open dag was bij de zorgboerderij 'De Hof van Arcadia' hebben we daar een stop gemaakt en kom men een wandeling door deze prachtige omgeving maken.
Bij terugkomst in het museum hadden we nog de gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken en zo rond kwart over 4 kwam er een einde aan deze mooie dag.

Bekijk de foto's
X
Loading